Behanger inhuren voor een scherpe m2 prijs!

 • Bespaar online 30% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Bent u aan het zoeken naar een behanger die uw woonkamer, kinderkamer of keuken opnieuw van behang voorziet? Een professionele behanger heeft vaak een vierkante meter prijs of een vast uurtarief. Het uurtarief begint meestal rond de 30,- euro per uur.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost behangen?

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel het opnieuw behangen van een muur in uw woning kost. Wat de meeste invloed heeft op de kosten van een nieuwe wandbekleding heeft te maken met welk behangbedrijf of met welke behangers u in zee gaat. Uw keuze voor het soort behang en het merk, is ook van invloed op de prijs.

Uiteraard wilt u uw muren zo goedkoop mogelijk laten behangen.

Gemiddelde kosten behangen

Wat kost het laten behangen van mijn woonkamer of slaapkamers? Op deze vragen geven wij u hieronder de exacte prijzen per vierkante meter (m2).

Prijzen behangen Prijs per m2
Behang plaatsen over behangklaar stucwerk€ 6,50 tot aan - € 9,50
Behang materialen€ 3,- tot aan € 5,
Kostprijs behanger zonder materiaal€ 1,75 tot aan 3,
Uurloon behanger met materiaal€ 15,- tot aan € 32,- per uur


De gemiddelde prijzen van een behanger liggen tussen de € 30 en € 35 per uur. Maar behangers kunnen ook een m2 prijs berekenen die tussen de € 10 per m² en € 30 m² ligt. (afhankelijk van welk soort behang u kiest).

Kosten wat kost willen wij u niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor het opnieuw behangen van uw woonkamer, slaapkamers, overloop of zolder.

Goedkoper dan u denkt..

Op de vraag ” hoeveel kost het behangen van mijn woonkamer?” kunnen wij als goedkope behangers altijd de goedkoopste m2 prijzen aanbieden. Vergelijk de behanger prijzen met die van andere behangbedrijven door een vrijblijvende offerte bij ons aan te vragen.

Door een prijsvergelijking van het behangen van een muur van ongeveer 10 m2 kunt u wel tot 35% besparen op de totaalprijs.

Waar wacht u nog op! Kies voor de goedkoopste prijs. Vergelijk onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs van behang plakken binnen 2 minuten.

Wat zijn uw wensen?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen zijn de kosten van behang laten plakken afhankelijk van uw wensen. We zullen daarvoor de meest gestelde vragen over behangen in een aantal vraag en antwoord blokken plaatsen zodat u een duidelijk overzicht krijgt van de wensen van onze klanten:

Maar wat kost het als de behanger de gehele behangklus aanneemt en voor een vierkante meter prijs ( m2 ) kiest.

Alle prijsinformatie over het behangen van je muren in zowel een bestaande als nieuwbouwwoning vind u op deze pagina. Ook geven wij antwoord op de volgende vragen van onze klanten:

 

 • Hoe moet je glasvezelbehang plakken op de muur?
 • Hoe kun je het beste een gipsplaat behangen?
 • Hoe kun je veilig behangen boven de trap?
 • Wat kost laten behangen per m2?

 

Lees snel verder en ontdek hoe voordelig een behanger inhuren is bij de Stuc-Concurrent.nl. Wij komen overal in Nederland uw woning opnieuw behangen. Van Amsterdam, Rotterdam of Den Haag tot aan Utrecht, Almere of Eindhoven.

Bereken in 2 min uw prijs

Opnieuw laten behangen

Wilt u uw wanden in uw nieuwbouw- of bestaande woning laten behangen met vliesbehang, glasvezelbehang of een mooi soort papierbehang? En u bent op zoek naar een behanger die er voor zorgt dat uw behang strak op de muren wordt aangebracht?

Dan kan en wil de Stuc-Concurrent u hiermee helpen.

Door uw muren in de woonkamer, kinderkamer of de gang professioneel te laten afwerken door middel van behang, glasvezel of renovlies krijgt uw woning een compleet andere uitstraling.

Leest u op deze pagina alles over het vervangen van uw oude behang, opnieuw behangen en de kosten per vierkante meter voor het schilderen en stucen die hier vooraf uitgevoerd en berekend moeten worden. Mocht dit laatste aan de orde zijn.

Prijzen per m2 voor laten behangen muren

De prijzen voor het laten behangen van uw muren in uw nieuwbouw- of bestaande woning zijn geheel afhankelijk van welk soort behang u uitkiest. Is dit een behang met een motief of kiest u voor een effen behangsoort of glasvezelbehang?

Ook de ondergrond (wanden) hebben grote invloed op de prijs per m2. Zijn de wanden al glad en behangklaar of wilt u deze eerst glad laten stucen? De gemiddelde prijzen per m2 om een normale behangsoort te laten aanbrengen op behangklare muren. ligt tussen de 5 euro en 12 euro per m2 (per vierkante meter).

Glasvezelbehang is iets duurder om aan te laten brengen. Hiervoor kunt u rekening houden met een gemiddeld bedrag van 10 euro per m2 inclusief het sauzen of spuiten in de kleur wit met latexverf.

Glasvlies behanger

Het aanbrengen van glasvliesbehang is net even wat anders dan behangen met papierbehang. Glasvezelbehang is vele malen dikker en steviger dan het normale papierbehang met een patroon.

Ook is het laten behangen met glasvlies arbeidsintensiever. Zo zal eerst het glasvezelbehang moeten worden aangebracht met behanglijm en na de droging zullen deze muren geschilderd worden of worden gespoten met latex muurverf.

De gemiddelde m2 prijzen van het laten aanbrengen van glasvliesbehang liggen in het algemeen ook iets hoger. De vierkante meter prijs varieert tussen de 12 en 15 euro per m2 inclusief het sausen (schilderen van de muren).

behanger
Glasvliesbehang op maat snijden

Bereken in 2 min uw prijs

Behangers en het aanbod

Onze behangers rekenen dus vaak een m2 prijs. Wat valt er onder de kosten van glasvezelbehang (renovlies) laten plakken op uw wanden? We zullen u een overzicht geven:

 

 • Glasvezelbehang
 • Glasvezellijm
 • Sausen 2 x
 • Inclusief BTW
 • Geen voorrijkosten

 

Zoals u hierboven kunt zien krijgt u meer dan u denkt voor een vaste m2 prijs. Bent u geënteresseerd in het laten behangen van uw muren in uw woonkamer, slaapkamers of gang? Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan en ontvang de scherpste prijs!

Bespaar op het behangen van uw muren!

Iedereen wilt uiteraard besparen op de kosten van het inhuren van een behanger. Maar hoe kunt u dit nu het beste doen? Als u geheel vrijblijvend een offerte aanvraagt kunt u onze prijzen vergelijken met die van andere bedrijven.

Op deze manier kunt u een keuze maken voor de goedkoopste en beste behanger.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor het behangen van uw muren en wij zullen u verassen met een scherpe prijs!

Bereken in 2 min uw prijs

Slechte muren laten behangen

In sommige gevallen zijn de muren in een woning met oud behang niet geschikt om opnieuw te laten behangen. Dit komt omdat er veel oneffenheden, bulten en gaten in zitten.

Ook kan het voorkomen dat de wanden vochtig zijn. In alle bovenstaande gevallen is het dan beter om een nieuwe stuclaag aan te brengen om er voor te zorgen dat het nieuwe behang stevig vast plakt.

Als het behang niet goed plakt is er een grote kans dat dit loslaat en in dat geval moet alles weer opnieuw behangen worden.

Ook een belangrijk aspect is het materiaal dat gebruikt wordt. Behang plaksel is in veel soorten verkrijgbaar. Kies voor een goede kwaliteit zodat uw kinderen bijvoorbeeld niet het nieuwe behang van de muren kunnen peuteren.

strak-stucwerk
Glad plafond met stuc plint

Laten stucen in plaats van behangen

Als u overweegt om te kiezen om uw muren in uw woonkamer, slaapkamers, of keuken te voorzien van stucwerk dan is het inhuren van een stucadoor natuurlijk de beste optie.

Stucwerk is een geheel naadloze afwerking zowel voor de wanden als de plafonds. De prijs voor het laten stucen van een bepaalde oppervlakte ligt ongeveer gelijk aan die van het behangen.

Echter als u van een strakke afwerking houdt is stucwerk de beste optie om uw woning van een prachtige afwerking te voorzien.

Het voordeel van laten stucen is dat u vrij bent om de wanden te schilderen in de kleur die u wenst. Bent u de kleur op de muren zat? Dan kunt u deze met een nieuwe laag verf weer een andere kleur geven.

Met behang is dit een ander verhaal en het schilderen van behang kan nogal wat problemen met zich meebrengen. Denk hierbij aan:

 

 • Loslaten
 • Blaasjes
 • Scheuren

 

Behangklare muren

In de meeste nieuwbouwwoningen worden de wanden behangklaar opgeleverd. Dit betekent dat de wanden min of meer zo zijn afgewerkt dat deze meteen behangen kunnen worden. Het aanbrengen van behang is één van de snelste manieren om muren af te werken en te verfraaien.

Omdat er veel verschillende soorten patronen en kleuren te verkrijgen zijn biedt het behangen veel mogelijkheden. Wilt u goedkoop uw wanden afwerken? Dan is het plakken van behang hetgeen wat u zoekt.

De meeste voordelen van behang op de muren zijn:

 

 • Afwasbaar ( niet altijd )
 • Veel keuze in kleur
 • Goedkoop per m2
 • Geen schilderwerk nodig

 

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kan onze behanger voor u betekenen?

Een goede behanger heeft vaak niet alleen verstand van muren behangen, maar ook nog verstand van allerlei andere klusjes. Zo weet hij bijvoorbeeld ook hoe het schilderen van muren en plafonds in zijn werk gaat, hoe je een vloer moet leggen en hoe elektriciteit aangesloten moet worden.

Vaak kan hij deze klusjes ook zelf heel goed uitvoeren, maar voor de meeste van hen blijven de werkzaamheden bij het behangen. Ze moeten in ieder geval wel ongeveer weten hoe die dingen in zijn werk gaan. Zo loopt hij niet het risico om iedereen in de weg te lopen wanneer hij bezig is met zijn eigen werkzaamheden.

Meest gestelde vragen

Wat kost een behanger?

De gemiddelde kosten van een behanger liggen per uur tussen de 30 en 35 euro. Ook kan hij/zij de behangklus aannemen voor een vaste prijs per m2. Dit bedrag is exclusief btw en de materiaalkosten. Uw totaalprijs is dus afhankelijk van het aantal te behangen vierkante meters, het soort behang waar u voor kiest en de moeilijkheidsgraad (wel of geen patroon of een moeilijk te bereiken plek) van de opdracht.

Hoe moet u behangen met glasvezelbehang?

Glasvezelbehang aanbrengen is een ander soort werk dan papierbehang. Glasvezelbehang moet achteraf geschilderd worden. De muren moeten eerst schoon en egaal zijn. Het behang wordt vervolgens op maat gesneden (langer dan de muur hoog is) en de muur wordt ingesmeerd met behanglijm specifiek voor glasvezelbehang. De behangstroken worden op de muur geplakt en de oneffenheden worden gladgestreken met een schone roller. De te lange stroken worden nu bijgesneden.

Hoe moet u behangen boven een trap?

Boven een trap behangen is een lastige en gevaarlijke klus. Gebruik hiervoor een steekladder. Begin altijd met de langste baan. Door een rechte loodlijn te tekenen op de muur kan het niet mis gaan. Smeer de behanglijm op de muur en werk van boven naar beneden. Strijk vervolgens het behang, met gebruik van een behangspatel, van boven naar beneden en van binnen naar buiten, strak tegen de muur.

Een nieuwbouwwoning laten stucen of behangen?

Een nieuwbouwwoning laten stucen kan zeker als er maar goede voorbereidingen (i.v.m de scheurvorming) worden getroffen. Het stucen van een nieuwbouwwoning wordt veel uitgevoerd omdat het aanbrengen van een dikke stuclaag, bij een recent opgeleverde nieuwbouwwoning, niet nodig is. Een dunne pleisterlaag is voldoende om uw muren al schilder- behang klaar op te leveren.

Kunt u behang overschilderen?

Niet elk behang kan overgeschilderd worden, zoals bijvoorbeeld papierbehang. Dit zal gaan blazen en loslaten. Vervolgens kunt u afwasbaar- en vinylbehang ook niet over schilderen. Dit komt omdat afwasbaar behang een kunststof toplaag heeft waardoor de verf niet zal hechten.

Waar begint u met behangen?

Als u een muur wilt behangen is het het beste om de banen van links naar rechts te plakken. Ook adviseren wij om te starten met de hoek van de kamer die u als eerste ziet, als u de woning binnenkomt. Als u bij deze hoek begint, plaats dan op 50 centimeter (breedte van de behangrol) een loodlijn. dan kan er niets mis gaan.

Hoe behangen op een gipsplaat?

Bij gipsplaten behangen is het verstandig eerst een laagje latexverf aan te brengen. Dit voorkomt het vergelen van het behang en u kunt het behang makkelijker verwijderen in de toekomst. U kunt in plaats van verf ook een voorstrijkmiddel gebruiken. Behoudens het voorkomen van de vergeling van het behang, zal het behang ook minder snel los laten of blaasjes vertonen.