Beton Cirë over tegels kan dit?

  • Bespaar online 30% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997 actief

Om meteen met de deur in huis te vallen is het antwoord Ja. Het is zeker mogelijk om Beton Cirë aan te brengen over tegels. Beton Cirë is een waterdichte decoratieve betonstuc soort die kan worden aangebracht op veel verschillende oppervlaktes waaronder tegels in een badkamer of douche.

Als Beton Cirë over tegels wordt aangebracht is het belangrijk de juiste werkwijze aan te houden. Leest u hier wat de juiste manier is en wat de kosten zijn om Beton Cirë over tegels aan te laten brengen.

Stucwerk badkamer Almere

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is Beton cirë eigenlijk?

Beton cirë is een waterdichte stucafwerking die erg lijkt op een betonlook afwerking. Beton cirë is een gewreven beton met als toevoeging zand, fijngemalen kiezels, hars en pigment voor de kleur. Beton cirë is zeer geschikt om in natte ruimtes zoals de badkamer of douche te gebruiken omdat deze afwerking geheel waterdicht kan worden afgedicht met een coating.

De juiste voorbereidingen treffen

Als een stukadoor Beton Cirë wilt aanbrengen over de oude badkamertegels heen is het van groot belang dat hij de juiste werkwijze aanhoud. Zo zullen de tegels eerst goed moeten worden ontvet en schoongemaakt moeten worden. Vervolgens is het belangrijk dat de tegels van de badkamer of douche licht worden opgeschuurd om zo een betere hechting te creëren.

Het is van groot belang dat de ondergrond van te voren wordt geëgaliseerd. Het egaliseren van de tegels kan met het product Ardex R1. Ardex R1 is een cementgebonden product wat zeer goed tegen water en vocht bestendig is. Als het oude tegelwerk is uitgevlakt dan zal de laag Ardex R1 2 dagen moeten drogen voordat hier weer een primer op toegepast kan worden.

Het uiteindelijke resultaat hangt namelijk af van de kwaliteit van de ondergrond en de vaardigheid van de stukadoor die de Beton Cirë aanbrengt. Mochten de tegels niet goed zijn voorbereid dan is de kans groot dat de Beton Cirë loslaat. Wij raden het u dan ook af om zelf te doen, en raden u aan om een Beton Cirë specialist in handen te nemen die bekend is met Beton Cirë aanbrengen over bestaand tegelwerk heen.

Wat zijn de voordelen van Beton cirë over tegels?

Er zijn een hoop voordelen als onze stukadoor Beton cirë direct op de tegels kan aanbrengen. Denkt u hierbij aan:

 

  • Geen sloop en breekwerk van de oude tegels
  • Naadloos resultaat zonder voegen en kitranden
  • Beton cirë heeft een laagdikte tussen de 1 tot 2 mm
  • Beton cirë is bijna verkrijgbaar in elke RAL kleur.
  • Beton cirë wordt met de hand aangebracht waardoor er veel mogelijkheden ontstaan in structuur.

 

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost Beton Cirë?

Na deze informatie te hebben gelezen begrijpen wij als geen ander dat u graag wilt weten wat Beton Cirë per m2 kost. Beton Cirë op een wand heb je al vanaf € 120 per m2. Echter als Beton Cirë over tegels moet worden aangebracht zal er een extra laag gesmeerd moeten worden om de oude tegels eerst uit te vlakken. Vervolgens zal de Beton Cirë met een waterdichte coating moeten worden afgewerkt.

Als deze stappen zal de prijs van Beton Cirë doen oplopen. U kunt in deze situatie denken aan een prijs van € 220 per m2. Leest u hier de gemiddelde prijzen van Beton Cirë:

Stucwerk soort Gemiddelde prijs per m2
Beton Cirë aanbrengenVanaf € 120 per m2