Latex spuiten voor de laagste m2 prijs!

 • Bespaar online 30% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Bent u aan het zoeken naar een latexspuiter, die uw pas gestucte muur of plafond kan voorzien van een verflaag? Of wilt u graag weten wat latexspuiten kost, voor het laten spuiten van uw muren en plafonds, bijvoorbeeld in uw woonkamer of de slaapkamers van uw woning?

Dan kunt u kiezen om uw wanden te laten rollen of te laten latex spuiten (verfspuiten). Latex spuiten door latexspuiters bespaart u flink veel tijd en geld. Het spuiten van latex is gemiddeld 25% tot wel 45% goedkoper dan het traditioneel sauzen van de muren of de plafonds.

Wist u dat ook het stukadoren van een nieuw gebouwde woning flink prijs besparend is? De Stuc-Concurrent geeft regelmatig actie kortingen op het laten stucen van een nieuwbouwhuis.

Omdat het voor onze klanten een heerlijk idee geeft dat zij zowel het stucen als het latexspuiten onder één bedrijf kunnen onderbrengen kunnen wij prijstechnisch erg interessant zijn, om zowel het stucwerk als het latex spuiten door de Stuc-Concurrent te laten uitvoeren.

Veel van onze klanten kiezen er dan ook voor om voor een all-in prijs te gaan! Stucen en verfspuiten dus..

Bereken in 2 min uw prijs

Zie hier een introductiefilmpje van hoe latex laten spuiten in een nieuwbouwwoning in zijn werk gaat.

Bereken in 2 min uw prijs

Sneller & mooier eindresultaat met latexspuiters!

Latex spuiten gaat ook nog eens vele malen sneller dan het ouderwetse rollen met een verfroller en kwast. Buiten deze voordelen zal de latexspuiter bij het gebruik van de Airless spuitmachine de latexverf laag dikker spuiten (aanbrengen) op de muren en de plafonds dan normaal gesproken.

Dit zal zorgen voor een zeer strak en glad eindresultaat zonder dat u strepen, banen of roller aanzetten terug zult vinden.

Leest u op deze pagina alle informatie over latexspuiters, het latex spuitwerk voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw en de gemiddelde prijzen per m2 voor het spuiten van muren en plafonds.

Muren en plafonds goedkoop laten latexspuiten

Wanneer u een wand of plafond bijvoorbeeld met een roller gaat witten of ook wel sauzen genoemd, ziet u na afloop altijd de banen en aanzetten van de vachtroller. Bij het drogingsproces willen deze strepen niet altijd wegtrekken en is het eindresultaat van het nieuwe schilderwerk niet wat het moet zijn. Dit is bij latex spuiten zeker niet het geval!!

Latex spuiten geeft een egaal en gelijkmatig glad eindresultaat en kan ook nog eens snel worden aangebracht terwijl de kosten van latex spuitwerk per m2 niet eens zo hoog zijn. Hoe groter het oppervlakte is, des te goedkoper de m2 prijs van de latexspuiter zal worden.

Latex laten spuiten door latexspuiters is zeker aantrekkelijk als het om grotere oppervlaktes gaat vanaf 100 m2. Onder de 100 m2 is het rollen van de latexverf ook een goede optie en zal er weinig prijsverschil zitten tussen het verfspuiten of het rollen van latexverf.

Latex muurverf kan op de meeste ondergronden worden aangebracht. Denk hier eens aan:

 

 

Als de ondergronden strak en egaal zijn zoals bij pleisterwerk (glad stucen) in een nieuwbouwwoning dan zal na het spuiten van de latexverf geen structuur zichtbaar zijn en is het eindresultaat strakker dan strak! Mooie gladde muren of plafonds dus!

latex-spuiten
Muren spuiten met verf nieuwbouwwoning

Verfspuiten in plaats van rollen

Latex spuiten: Als uw wanden en plafonds afgewerkt zijn, kunnen onze latexspuiters uw muren en plafonds in de kleur latexspuiten die u maar wilt.

De meest gekozen kleur door onze klanten is wit en Rall 9010. Latex spuitwerk is een kwalitatief goed en goedkoop alternatief in plaats van traditionele schilderwerk dat vaak bij muren verven wordt toegepast. Door middel van een airless verfspuit wordt de muurverf op een druk van 120 tot aan 180 bar gebracht.

Door de hoge druk verneveld de latexverf over de ondergrond en laat zo een streeploos resultaat achter. Spuiten kan in elke gewenste kleur per ruimte in uw woning, met een superstrak en streeploos eindresultaat.

Een investering die u niet alleen veel tijd oplevert, maar ook prachtige streep loze wanden of plafonds. Kortom: wij zorgen voor een super strak eindresultaat waar u jaren plezier van heeft!

Waar kan latex spuiten worden toegepast?

Verfspuitwerk kan overal worden toegepast zowel in een nieuwbouwwoning als een bestaande oudere woning. Voor het goedkoop afwerken van de muren in een nieuwbouwwoning is het na een dun stuclaagje aan laten brengen de ideale oplossing om snel en voordelig uit te zijn.

Houdt u er wel rekening mee dat een nieuwbouwwoning behangklaar wordt opgeleverd en deze niet direct van een verflaag (latexverf spuitwerk) kan worden voorzien. Hiervoor zal de stukadoor eerst een dunpleisterlaag aan moeten brengen zodat de muren sausklaar zijn.

Waar wij het meeste latexspuitwerk toepassen laten we u hier beneden zien, vaak zijn dit gebouwen met een grote oppervlakte.

 

 • Nieuwbouwwoning
 • Renovatiewoning / Klushuis
 • Kantoorpanden

 

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost latex spuitwerk per m2?

Omdat er veel goedkope vierkante meter aanbiedingen zijn op internet op de vraag “Wat is de prijs van latex spuiten” natuurlijk erg lastig te beantwoorden.

Zo worden er al aanbiedingen gedaan van 3,50 euro per m2! Dit is uiteraard onmogelijk en zijn trucjes om u als klant te werven. Bij dit soort goedkope aanbiedingen worden de muren en de plafonds maar één keer gespoten en zullen beschadigingen niet worden nagekeken.

Een latexspuiter (een goede dan) zal altijd eerst alle beschadigingen uit de oppervlakte van de muren en de plafonds repareren. Hierna zal de latexspuiter de eerste laag latexverf aanbrengen en nogmaals alles controleren om vervolgens zijn tweede laag latex aan te brengen.

Trap er dus niet in in de prijzen van vanaf 3,50 want voor een goede kwaliteit (dat altijd een 2 lagen systeem is ) zijn deze goedkope prijzen onmogelijk!!!!

De normale prijzen van latex spuiten variëren tussen de 6,- euro en de 12,- euro per m2. Afhankelijk van welke soort merk latex er wordt gebruikt. Merken zoals Sigma, Sikkens, Wijzonol en Farrow and Ball zijn latex verven die erg duur op de markt zijn. Als u daarvoor kiest zal de m2 prijs uiteraard oplopen.

Latexspuitwerk incl afplakken Gemiddelde m2 prijs Lagen
Latex spuiten (Kleur wit)€ 7,2 lagen latex
Latex spuiten  (Kleuren)Vanaf € 12,2 lagen latex

Zoals u kunt zien is latex laten spuiten in de kleur wit de meest voordelige soort. Omdat bij het spuiten van kleuren erg veel afplakwerk gedaan moet worden zal de kostprijs oplopen.

Voordelen latexspuiten

Latex spuiten van de wanden of plafonds zorgt ervoor dat het eindresultaat veel gladder zal zijn dan het ouderwetse rollen van de verf. Door de dikte van de spuitlaag dekken de muren en plafonds vaak in één of twee keer en heeft u meteen het eindresultaat dat u wenst.

Om het werk nog eens vlotter te laten verlopen is er sprake van een grotere spuitstraal waardoor de latexspuiter nu nog sneller kan werken. Overigens zijn er ontzettend veel kleuren beschikbaar. Op deze manier kunt u dus een kleur uitkiezen die precies bij uw interieur past, maar vergeet de kosten spuitwerk niet !

Niet meer dagenlang op een ladder met een roller uw plafond een kleurtje geven om er na een week achter te komen dat er overal strepen en banen te zien zijn in uw nieuwe schilderwerk? We zullen de voordelen van latexspuiten onder elkaar zetten:

 

 • Geen strepen aanzetten of banen te zien
 • Altijd een egaal oppervlakte
 • Goedkoop en snel
 • Gratis een prijsopgave
 • Dekkend eindresultaat
 • Weinig rommel

 

verfspuiten
Verfspuiten plafond

Nieuwbouwwoningen spuiten

In een nieuwbouwwoning, of deze nu in Amsterdam, Almere, Utrecht of Rotterdam wordt gebouwd, zullen in de meeste gevallen de muren behangklaar zijn opgeleverd. Dit wil helaas niet zeggen dat hier direct een verspuitbare latexverf over aangebracht kan worden. De wanden zullen eerst moeten worden voorzien van een dunne laag stucwerk ook wel filmwerk of het dunpleisteren van de muren genoemd.

Door het dun laten stucen van de betonwanden zullen alle oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon. Na het stucen van de muren in een nieuwbouwwoning kan een latexspuiter zijn latexverf aanbrengen met de airless verfspuit, om zo tot een prachtig eindresultaat te kunnen komen. Lees hier alles over het laten stucen van een nieuwbouwwoning op deze pagina.

Kleur mogelijkheden latex spuiten

Uiteraard kunt u kiezen voor allerlei soorten kleuren. Echter is het wel zo bij het spuiten van latexverf hoe meer kleuren u kiest hoe duurder en langer het project gaat worden. Ook zijn er genoeg keuzemogelijkheden in glansgraden. Zo kunt u kiezen voor:

 

 • Matte latex
 • Zijdeglans latex
 • Hoogglans latex

 

Wij adviseren onze klanten de muren en plafonds altijd met een matte latexverf te laten spuiten door onze latexspuiters. Waarom mat? Matte latexverf geeft een rustiger eindresultaat dan een latex met glans. Buiten dit is glanzende latexverf erg vervelend met strijklicht op uw muren.

Tegenwoordig zijn de gematteerde latex verven ook zeer goed schoon te maken mocht u de muren of plafonds willen afnemen met een doek.

De uiteindelijke kleurkeuze van de muurverf maakt u als klant natuurlijk zelf. Wij brengen de latexverf aan met de kleur die u wilt. Omdat het spuiten van verschillende kleuren veel tijd in beslag neemt moet u wel denken aan de extra kosten en werkzaamheden die een latexspuiter zal moeten doen. Denk hierbij aan:

 

 • Extra afplakken
 • Airless spuit vaker spoelen ( schoonmaken )
 • Meerdere malen terug komen op de spuitklus

 

Door de extra werkzaamheden zal de m2 prijs van latexspuiten met 20% toenemen. Niet alleen het toevoegen van de kleurpigmenten maar ook de extra tijd die de latexspuiter kwijt is aan het afplakken moet worden berekend.

Prijzen per m2 verfspuiten

De gemiddelde prijzen van het latexspuitwerk willen per m2 een aardige variatie geven. Zo rekent de ene latex spuiter 4 euro per m2 terwijl de ander 12 euro per m2 rekent voor dezelfde oppervlakte.

We zullen u uitleggen waardoor er zoveel prijsverschil kan ontstaan. Allereerst hebben we te maken met, welke kwaliteit latexverf wordt er gebuikt? Is dit een bus van 10 liter van de Sigma of wordt er 10 liter verf gebruikt van de Praxis?

Een gemiddelde goede kwaliteit latexverf kost voor 10 liter 60 euro inclusief de btw. Deze verf is goed schoon te maken en heeft een redelijke kwaliteit.

We begrijpen dat u graag wilt weten wat het spuiten van uw woning gaat kosten. Als u geheel vrijblijvend ons offerte formulier invult kunt u binnen enkele minuten de juiste prijsindicatie ontvangen in uw mailbox.

Wilt u meer weten over een offerte voor schilderwerk kijk dan eens op de pagina van de Schilder-Gigant uit Amsterdam. De Stuc-Concurrent zorgt er altijd voor dat het latex spuiten van uw woning binnen uw budget past!

Vragen & antwoorden latexspuiten

Wat is latex spuitwerk?

Latexspuitwerk is het machinaal aanbrengen van latexverf op zowel muren als plafonds. Door de latexverf te spuiten krijgt u een streep loos eindresultaat. Wat met het traditioneel schilderen van muren of plafonds niet altijd het geval is. Geen aanzetten van rollers of strepen in uw plafond. Met het spuiten van latex behoort dit tot de verleden tijd.

Wat kost muren laten spuiten met verf per m2?

Het spuiten van muren met latexverf is een stuk goedkoper dan het laten rollen van uw muren. U kunt rekening houden met een prijs die tussen de 7,- en 12 euro per m2 ligt voor de kleur wit. Wilt u diverse kleuren laten spuiten dan zal de vierkante meter prijs oplopen. Dit omdat het laten spuiten in meerdere kleuren, veel afplakwerk vereist. Dit komt door de verneveling van het spuitwerk.

Kan latexspuiten in een nieuwbouwwoning?

Latexverf laten spuiten is ideaal in een lege woning. Zo kan een latexspuiter makkelijker bij zijn spuitoppervlaktes en hoeven er geen meubels verplaatst te worden. Wij raden dan ook altijd aan om een nieuwbouw woning te laten spuiten.

Kunt u latexspuitwerk (laten) bijwerken?

Of er nu een muur geschilderd is met een roller of gespoten is met verf bijwerken van geschilderde muren of plafonds is altijd zichtbaar. Als u een muur of plafond beschadiging wilt bijwerken vraag dan eerst aan de stukadoor om advies.