Dunpleisteren nieuwbouw

 • Bespaar online 30% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997 actief

Als u een nieuwbouw woning gekocht heeft dan zullen de muren in de meeste gevallen behangklaar worden opgeleverd. Maar wat betekent behangklaar nu eigenlijk? Behangklaar stucwerk wil zeggen dat er nog te veel oneffenheden in de betonmuren of tussenwanden zitten, om deze te kunnen schilderen.

Dit betekent dat de muren en de plafonds toch nog gestukadoord moeten worden met een afwerkpleister. Maar er is een groot voordeel bij het laten stucen van een nieuwbouw woning.

Gelukkig hoeft een nieuwbouwwoning niet op een traditionele wijze met dikke lagen stucwerk behandeld te worden. De wanden zijn namelijk al vrij vlak en recht en perfect om met een dunpleister filmlaag te behandelen.

nieuwbouw-stucen
Dunpleister nieuwbouw

Bereken in 2 min uw prijs

Wat is dunpleister?

Dunpleister (ook wel afwerkpleister genoemd) wordt zowel op de muren als de plafonds van een nieuwbouwwoning aangebracht. Het is een kant en klare egalisatiepleister op basis van een kunstharsdispersie. Dunpleister kunt u vergelijken met spackspuiten maar dan de gladde versie hiervan.

Het voordeel van dunpleister spuiten is dat er genoeg hechtmiddel en bindmiddelen in het product aanwezig zijn. Voorstrijken of een primer aanbrengen is dan ook overbodig.

Dunpleister, ook wel spuitpleister of afwerkpleister genoemd, wordt met een wormpomp of airlesspuit aangebracht in 1 of 2 lagen. De laagdikte op de muren of plafonds is dan ook maar 2 tot 3 mm dik.

Wat kost het?

Omdat dunpleisteren veel goedkoper is dan het laten stucen van uw nieuwbouwwoning begrijpen wij als geen ander dat u graag wilt weten wat de m2 prijzen zijn om uw muren en plafonds met dunpleister te laten afwerken. De prijs van dunpleister begint al vanaf 10 euro per m2. Dit is om uw muren glad te laten maken.

De plafonds zijn iets duurder omdat ook de v naden (als u die heeft) vlak getrokken moeten worden. Denkt u aan een prijs vanaf 15 euro per m2. De kostprijs is inclusief de materialen en voorrijkosten.

Bestaat er verschil tussen stucen of dunpleister?

Nee, er zit visueel geen verschil tussen dunpleister en traditioneel stucwerk. Echter moeten onze stukadoors de bijbehorende behandelingen van een muur bepleisteren, wel op de juiste manier uitvoeren. Op deze manier zal het verschil tussen sausklaar stucen met dunpleister of gips niet waarneembaar zijn.

Het enige verschil dat eventueel na droging te zien zou kunnen zijn, is dat dunpleister een stuk witter wordt dan traditionele gips. De meeste spuitpleisters drogen spierwit op, dat wil niet zeggen dat deze niet van een verflaag moeten worden voorzien.

Bereken in 2 min uw prijs

Hoe brengen wij dunpleister in de nieuwbouw aan?

Benodigde tijd: 4 dagen.

Op welke manier brengen onze stukadoors dunpleister aan? Leest u hieronder ons stappenplan met daarin de juiste werkwijze van dunpleister spuiten in een nieuwbouwwoning.

 1. Controle nieuwbouw muren en plafonds

  Voordat onze stukadoors beginnen om de muren of plafonds glad te maken in uw nieuwbouw woning is het van groot belang dat we de vlakheid en oneffenheden van de te pleisteren oppervlaktes goed bekijken. Zijn uw nieuwbouw muren vlak genoeg om dunpleister aan te brengen of zullen ze hier en daar eerst voor geëgaliseerd moeten worden met gips?

 2. Uitvlakken van kromme muren

  Mocht het zo zijn dat sommige betonmuren of tussenwanden niet recht genoeg zijn om met een dunpleister filmlaag te stucen dan is er geen paniek in de tent. Wij kunnen de kromme muren van tevoren eerst uitvlakken met gips, zodat deze altijd recht zijn als wij met de spuitpleister beginnen te spuiten.

 3. Aanbrengen van dunpleister

  Nu de wanden en plafonds vlak en strak zijn kunnen we beginnen met het spuiten van het dunpleistersysteem. We spuiten de eerste laag met een spuitmachine en zullen deze zo strak mogelijk af messen met een spaan of spackmes. Nadat de eerste laag gespoten is zal deze enkele uren moeten drogen.

 4. Afwerklaag dunpleister

  Na droging brengen wij nog een laag van ongeveer 1 mm aan. Deze wordt exact zo bewerkt als de eerste laag dunpleister op de muur of het plafond. Ook deze laag moet minimaal één dag drogen.

 5. Schuren van de muren en plafonds

  Als de muren sausklaar afgewerkt moeten worden dan is het belangrijk dat er geen oneffenheden in het oppervlak verschijnen. Wij schuren de muren en de plafonds met een fijne korrel zodat alle spaanslagen en kleine beschadigingen verdwijnen.

 6. Repareren en nakijken van de spuitpleister

  Wij zijn stukadoors en geen tovenaars! Dus ook wij laten wel eens een foutje achter. Al deze kleine foutjes zoals een deukje of krasje zullen wij, door gebruik te maken van een bouwlamp, repareren voor dat er gespoten wordt met latexverf.

 7. Latex spuiten

  Dunpleister is geen eindlaag en er zal hoe dan ook altijd geschilderd moeten worden. Wij bieden onze klanten vaak een pakket aan zodat de muren en de plafonds glad gemaakt worden inclusief het spuiten van de latexverf. Zo hoeft u dus zelf helemaal niets meer te doen. Lees hier alles over het latexspuiten in een nieuwbouwwoning.

spuitpleister-nieuwbouw
Spuitpleister nieuwbouw plafond en wanden

Dunpleister afwerken met latex

Zoals wij al vertelden is dunpleister of afwerkpleister geen eindafwerking. De muren of en de plafonds in uw nieuwbouwwoning zullen dus nog moeten worden voorzien van een verflaag. U kunt kiezen om deze zelf te sauzen maar als u ziet hoe snel en voordelig latex spuiten is, dan bedenkt u zich vrij snel.

Latexspuitwerk wordt gespoten op een druk van rond de 180 Barr. De airless spuitmachine nevelt alle latexverf over uw muren en plafonds zodat u een streep loos eindresultaat zal krijgen. Dit strakke en gladde eindresultaat zal nooit behaalt kunnen worden met een roller en kwast. Buiten dit is latexverf spuiten een stuk goedkoper.

Wat zijn de voordelen van dunpleister spuiten?

Het laten spuiten van dun pleister op uw nieuwbouw muren heeft meerdere voordelen als we deze wandafwerking of plafondafwerking gaan vergelijken met traditioneel stucwerk.

Het grootste verschil zit hem in de m2 prijs. Doorgaans is dunpleister 30% tot 40% goedkoper dan traditioneel laten stucen. We zullen de belangrijkste voordelen onder elkaar zetten:

 

 • Goedkoper
 • Sneller droog
 • Veel minder rommel
 • Beschadigd minder snel

 

nieuwbouwstucwerkschuren
Schuren stucwerk nieuwbouwwoning

Bereken in 2 min uw prijs

Waarom kiest niet iedereen voor dunpleisterwerk?

Dunpleisterwerk is een goedkopere manier van stucen voor nieuwbouwwoningen. Echter kan je met een dunpleister filmlaag geen dikte bereiken zoals het stucen van een gemetselde muur. Veel nieuwbouwbewoners weten niet dat dit dunne stucwerk bestaat terwijl het veel goedkoper is. Wij proberen dan ook zoveel mogelijk informatie te verstrekken over deze goedkope manier van stucen in een nieuwbouwwoning.

Wilt u meer weten over de prijzen van dunpleister in uw nieuwbouwhuis? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte of bel met ons kantoor in Zwanenburg / Amsterdam 020 8900181

Wat moet u weten over afwerkpleister?

Valt dunpleisteren onder stucwerk?

Stucwerk is een algemeen woord voor het afwerken van zowel muren als plafonds. Dus ook dunpleisteren valt onder stucwerk net zoals spachtelputz, pleisterwerk, spackspuiten of het glad maken van de muren in een nieuwbouwwoning.

Is dunpleister voor muren goedkoper dan stucwerk?

Dunpleisteren van muren in een nieuwbouwwoning is minimaal 30% goedkoper dan traditioneel stucen met gips. Een dikke laag stucwerk is echter overbodig in nieuwbouwwoningen. Waarom meer betalen dan nodig is als het eindresultaat exact het zelfde is?

Kan een nieuwbouw plafond dun gepleisterd worden?

De plafonds van een nieuwbouwwoning hebben in de meeste gevallen v-naden. Onze stukadoors zullen deze behandelen met wapeningsgaas en uitvlakken voordat wij met een dunpleisterlaag gaan spuiten. Plafonds zijn prima af te werken met een dunpleistersysteem. Het gaat sneller en u bent veel goedkoper uit.

Hoe duur is dunpleister?

Dunpleisterwerk is één van de goedkoopste vormen van stucwerk. Echter liegt het eindresultaat hier niet om en is exact het zelfde als normaal stucen. De prijzen in een nieuwbouwwoning worden per m2 berekend. U kunt met gemiddelde prijzen rekening houden van 10 euro per m2 om de muren glad te laten maken en 15 euro per m2 om de plafonds glad te laten maken in uw nieuwbouwwoning.