Stukadoor

  • Bespaar online 30% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997 actief

Wat doet een stukadoor precies? En welke soort werkzaamheden voeren stukadoors uit in de bouw? Een stukadoor of ook wel wandafwerker of stucer genoemd zijn goed opgeleide vakmannen die zich bezighouden met het afwerken van zowel wanden als plafonds.

Zoals de meeste mensen weten valt een wand- of plafond afwerking in een renovatie- of nieuwbouwwoning meestal als eerste op. Door met een goede stukadoor in zee te gaan kan hij u helpen het juiste soort stucwerk uit te kiezen zodat het gehele plaatje van uw nieuwe woning klopt.

Op deze pagina zullen wij het onder meer hebben over de gemiddelde prijzen van een stukadoor, de verschillende soorten stucwerk (inclusief de vierkante meter tarieven) en geven wij u nog wat meer wooninspiratie betreft het stucwerk.

Stucwerk soorten

Eën van de belangrijkste keuzes waar u mee te maken krijgt is welk soort stucwerk er bij uw woning past, voor de afwerking op de muren of de plafonds in uw nieuwbouw- of bestaande woning.

Heeft u misschien bij een huis verderop in de straat al iets moois gezien of ben u al een keer in een showroom van een stukadoorsbedrijf geweest? De keuze in welk soort stucwerk is dus erg belangrijk. Nadat u de deze keuze namelijk heeft gemaakt kunnen de stukadoor prijzen berekend worden.

stucen-wanden-plafonds
Onze stukadoor die de plafonds en wanden glad stukadoort

Maak de juiste keuze

Uit welke stucwerk soorten kunt u nu eigenlijk kiezen? En welk stucwerk is goedkoop of juist duur? Hieronder hebben wij de 3 meest voorkomende keuzes uit stucwerk voor u onder elkaar gezet:

Sausklaar stucwerk: Wilt u graag uw muren en plafonds gaan of laten schilderen (sauzen) dan is sausklaar of ook wel schilderklaar stucwerk het gene dat u zoekt. Bij glad stucwerk dat nodig is om te kunnen verven, is het belangrijk dat het nieuw gestucte oppervlakte opgeleverd wordt zonder enige oneffenheden en geheel glad wordt gepleisterd door de stucadoor.  Het doel van stukadoors is dan ook om zowel de muren als de plafonds met zo min mogelijk oneffenheden achter te laten, zodat er weinig reparaties zijn voordat er geschilderd of gespoten wordt met latexverf.

Spackspuiten: Spackspuitwerk is één van de goedkoopste afwerkingen voor zowel muren als plafonds. Spack wordt redelijk snel met een spackspuitmachine aangebracht in een 2-lagen systeem. De eerste laag is de mes laag die de ondergrond dekkend wit achterlaat. De tweede laag is de structuur korrel laag. Deze kunt u in verschillende korrel groottes laten spuiten door de stucadoor of spackspuiter.

Sierpleisters: Een sierpleister zoals spachtelputz of granol was vroeger erg populair in de stukadoorsbranche. Echter in deze tijd is het glad maken van muren of plafonds wat meer in trek. De diverse structuren die een sierpleister kunnen geven, geven ook direct het eindresultaat. Een sierpleister kan meteen op kleur worden aangebracht en u hoeft niet meer te schilderen. Echter is de m2 prijs van dit stucwerk een stuk hoger dan die van gladpleisterwerk.

Goedkope stukadoor

Een goedkope stukadoor vinden is niet al te moeilijk. Maar er één vinden die zijn stukadoorswerk ook nog eens goed uitvoert en achterlaat is alweer een stuk lastiger.

Let er goed op dat de vakman die u wilt inhuren genoeg ervaring heeft en is aangesloten bij een branche organisatie zoals de NOA. Dit wil zeggen dat u altijd garantie heeft op het stucwerk dat geleverd is of dit nu goedkoop was of voor een normale meter prijs.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost een stukadoor?

Als u de juiste keuze heeft gemaakt tussen de verschillende soorten stucwerk dan zijn de prijzen hiervan natuurlijk het volgende wat een belangrijk aspect wordt. In de meeste gevallen worden de prijzen van stucen per m2 (vierkante meter) berekend en gecalculeerd door een stukadoor.

Om het totale kostenplaatje in kaart te brengen is de oppervlakte van wat er gestukadoord moet worden van groot belang.

We hebben, om u een beter inzicht te geven, een prijzentabel gemaakt van de verschillende soorten stucwerk:

Stucwerk soorten Kosten per m2
Spackspuiten (structuur)€8 tot aan - €10
Behangklaar (bijna glad)€8 tot aan - €12
Sausklaar (om te schilderen)€10 tot aan - €18
Spachtelputz (structuur)€16 tot aan - €22
Rustiekputz (structuur)€16 tot aan - €21
Granol (structuur)€16 tot aan - €21
Schuurwerk (lichte structuur)€18 tot aan - €24
Raapwerk (dik stucwerk)€16 tot aan - €25
Leemstuc (natuur stucwerk)€15 tot aan - €23
Beton Cirë (betonlook)€80 tot aan - €125
Microcement & microbeton€135 tot aan - €160
Tadelakt (waterdicht stucwerk)€140 tot aan - €200
Plafond stucen€15 tot aan - €25
Buitenmuur (gevel) stucen€55 tot aan - €90

De prijs van stucen verschilt per stukadoor. Zo berekent de ene stucer een uurtarief en de andere vakman neemt het stukadoorswerk gewoon aan voor een vaste prijs. Het daarom ook verstandig om meerdere stukadoor offertes met elkaar te gaan vergelijken zodat u niet teveel betaald voor uw stukwerk.

De prijzen van stucwerk variëren van 7 euro per m2 tot aan 25 euro per m2. Het uurtarief van een stukadoor ligt rond de 25 tot 40 euro per uur.

Voordelen van onze stukadoor

Wij begrijpen als geen ander dat zelf stucen bijna niet te doen is als u hierin geen ervaring heeft. Stucwerk aanbrengen is niet zo makkelijk als het lijkt! Het inhuren van een stukadoor heeft daarom aardig wat voordelen. We zullen deze voor u op een rij zetten voordat u overgaat tot het inhuren van een stukadoor van een stukadoorsbedrijf.

Garantie op het stucwerk: De garantievoorwaarden van stukadoorswerk zijn uiterst belangrijk. Elke goede of goedkope stukadoor moet garantie geven. Wilt u exact weten wat voor garantie een stukadoor hoort te geven kijk dan eens op deze pagina garantie op stucwerk

Vakkundig advies: Een goed advies is natuurlijk erg belangrijk. Het nieuwe stucwerk moet natuurlijk wel bij de rest van het oude- of nieuwbouwhuis staan. Mocht dit compleet anders uitvallen dan kunt u met de stukadoor naar oplossingen zoeken.

Tijdbesparing: Als de stukadoor eenmaal de stucklus aan het uitvoeren is kunt u zelf genoeg andere dingen uitvoeren waar u anders geen tijd voor had gehad. Het inhuren van een stukadoor is dus een flinke tijdbesparing en geeft u de mogelijkheid uw woning sneller bewoonbaar te maken.

Tijd & geld: Door geld uit te geven aan het nieuwe stucwerk weet u dus zeker dat het stucwerk op de juiste manier wordt aangebracht en wordt opgeleverd. Buiten dat de stukadoor lekker bezig is met zijn stucklus heeft u dus veel meer tijd om andere dingen te doen in het nieuwe huis. Zo kan geld uitgeven toch ook zijn voordelen hebben.

Vergelijk onze stukadoors prijzen…

Wat kunt u verwachten van een stukadoor offerte? In de offerte stukadoor staat het soort stukwerk beschreven dat u heeft gekozen voor de opdracht. Ook staat de prijs uitgeschreven die de totaal prijs maakt voor het werk. Hoe groter het oppervlakte is dat u laat stukadoren hoe duurder de prijs zal zijn. Het totaal aantal m2 wat is ingemeten staat vaak vermeld met daarbij de m2 prijs die berekend is door de vakman.

In de offerte staan de m2 (vierkante meters) die daadwerkelijk moeten worden gestukt. De deur openingen en de raam partijen zullen niet berekend worden en dus ook niet vermeld. Echter kleine openingen zoals een klein raampje dat veel tijd gaat kosten om dit af te plakken kan door berekend worden.

stucwerk
Onze stukadoor

Bereken in 2 min uw prijs

Wanden & plafonds stucen

Nadat u een nieuwbouw woning heeft gekocht of bezig bent met een woningrenovatie zullen de wanden en de plafonds afgewerkt moeten worden. Zowel voor de plafonds als de muren is er een ruime keuze in verschillende soorten afwerkingen.

Wilt u een hoge kwaliteit dan is het inschakelen van een stukadoor niet zo een slecht idee! Het maakt dan ook niet uit hoe groot het muur- of plafond oppervlakte is, deze vakman zorgt ervoor dat u altijd tevreden bent over het eindresultaat.

Muren zijn altijd makkelijker te stucen dan plafonds. Daarom zijn de prijzen van plafonds stucen altijd iets hoger dan de prijzen van muren stucen. Dit geldt ook voor het schilderwerk.

Bereken in 2 min uw prijs

Vragen & Antwoorden

Hoe duur is onze stukadoor?

In het algemeen berekenen stukadoors verschillende prijzen. Dit kan een uurprijs zijn of een vaste prijs. Afhankelijk van welk soort stucwerk u uitkiest en hoe groot de oppervlakte (het aantal m2) van de muren of plafonds zijn. Wij raden u aan, door de grote prijsverschillen, minimaal 2 tot 3 offertes aan te vragen zodat u de prijs van een stukadoor goed kunt vergelijken en niet te veel betaald voor het nieuwe stucwerk.

Wat vraagt een stukadoor per m2?

Afhankelijk welk soort stucwerk u uitkiest kan onze stukadoor voor u een prijs opstellen. De prijs is gebaseerd op het aantal vierkante meters en de laagdikte van het stucwerk dat er uitgevoerd moet worden. Op onze website kunt u binnen 2 minuten een prijs aanvragen zodat u weet waar u aan toe bent als u uw woning wilt laten stucen.

Hoe lang is een stukadoor bezig?

Een gemiddelde goede stukadoor stukadoort tussen de 15 tot aan 30 m2 per dag. In een nieuwbouwwoning gaat dit een stuk sneller vanwege de laagdikte die dunner is. Hoe dunner het stucwerk wordt aangebracht hoe sneller de stukadoor klaar is. Lees hier meer informatie over de kosten..

Wanneer begint een stukadoor met stucen?

Een stukadoor komt om de muren en de plafonds van een renovatiewoning of nieuwbouwhuis af te werken. Wij raden als erkend stukadoorsbedrijf dan ook aan, dat alle andere bouwwerkzaamheden klaar zijn voordat onze stukadoor begint met stucen. Wij maken regelmatig mee dat er bijvoorbeeld nog een tegelzetter of loodgieter bezig is die dan de kans op beschadigingen vergroot.