Badkamer stucen

  • Bespaar online 30% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997 actief

Het waterdicht laten stucen van uw bestaande badkamer in plaats van laten betegelen in uw nieuwbouwwoning of bestaande renovatiewoning zorgt er voor dat deze niet alleen een unieke uitstraling krijgt maar zeker ook veel makkelijker schoon te maken is door het ontbreken van voegen.

Leest u hier alles over het stucen, in plaats van betegelen, en de gemiddelde prijzen die berekend worden voor het stucen van de muren in uw badkamer.

Omdat wij regelmatig badkamers met een waterdichte gips- of cementgebonden mortel stukadoren krijgen wij veel vragen betreft het stucen van badkamers in plaats van tegelwerk. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 

  • Wat kost een badkamer stucen?
  • Kan er over badkamertegels heen gestuct worden?
  • Is een badkamer stucen goedkoper dan tegelen?
  • Hoe duur is een badkamer stucen?

 

Een badkamer laten stucen voor of na het tegelen door een stukadoor is natuurlijk niet heel goedkoop. Echter vinden wij dat dit ook niet duur hoeft te zijn! Leest u hier alle antwoorden over de bovenstaande vragen en de gemiddelde kosten van het stukadoren van badkamers op deze pagina.

Welk stucwerk (stuc) kan er toegepast worden in een natte ruimte zoals uw douche of badkamer? Wij geven u alle informatie op deze pagina, en ook voor bijzondere wandafwerkingen zijn wij u graag van dienst.

Bereken in 2 min uw prijs

House of Heaven

Bent u namelijk benieuwd naar meerdere bijzondere wandafwerking soorten. Klikt u dan op de volgende link Showroom House of Heaven. Door ons samenwerkingsverband met dit bedrijf, kunnen toekomstige klanten van de Stuc-Concurrent een kijkje nemen in Europa's grootste showroom op het gebied van bijzondere wandafwerkingen zoals Beton Cire, marmerlook en dergelijke.

Heeft u een keuze gemaakt, neem dan na uw bezoek contact met ons op. Dat kan telefonisch of via de email. Wij zullen het benodigde materiaal voor u inkopen en overeenkomstig uw wens afspraken maken wanneer wij bij u aan de slag mogen.

Zie hier een film van een badkamer die onze stukadoors gerealiseerd hebben!

Prijzen

De prijs van het opnieuw stucen van een badkamer of douche kan erg variëren. Niet alle soorten stucwerk zijn bestand tegen water en de afwerkingen die goed waterdicht moeten zijn, zijn ook weer wat duurder in prijs. De prijzen zijn zeer afhankelijk van de stucadoor, de ondergronden maar ook het aantal m2 die gestukadoord moeten worden.

Wij zullen u de 7 beste soorten waterdicht stucwerk (stuc) voor uw badkamer stucen hieronder laten zien:

Afwerking badkamer Gemiddelde m2 prijzen, incl mat en loonkosten
TadelaktVanaf € 130,
Beton CireVanaf € 120,
Sausklaar stucen (waterdicht)Vanaf € 60,
Microbeton of MicrocementVanaf € 130,
Plafond glad stucen badkamerVanaf € 19,
Betonstuc / BetonlookVanaf € 130,
Uitvlakken badkamerwandenVanaf € 25,

De hierboven genoemde m2 prijzen zijn een gemiddelde van wat een stucadoorsbedrijf kan berekenen. Afhankelijk van de waterdichte coating en de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt kan er een vaste prijs worden samengesteld.

Wilt u exact een prijsindicatie ontvangen binnen 2 minuten? Vul dan geheel vrijblijvend ons offerte formulier in en ontvang de kosten van het stucwerk voor uw badkamer snel in uw mailbox.

Waarom uw badkamer stucen?

Eën van de nieuwste trends op het gebied van een wandafwerking is stucwerk. Uw badkamer stucen kan geheel waterbestendig en is een goed alternatief voor het betegelen van de badkamer wanden.

De belangrijkste voordelen van een badkamer stucen in plaats van betegelen van badkamers zijn dan ook wel de hygiëne en de originaliteit. Omdat het stucwerk geheel naadloos (zonder voegen) wordt aangebracht zult u nauwelijks last krijgen van schimmel of vieze plekken. Het stucwerk op de muren is afgewerkt met een 2 componenten coating die er voor zorgt dat alles blijft zoals het is aangebracht.

betonlook-stucen-badkamer
Badkamer stucen betonlook

Bereken in 2 min uw prijs

Over tegels stucen kan dit?

Wist u dat er stucwerk (stuc) over bestaand tegelwerk kan worden aangebracht? Maar is een badkamer stucen goedkoper dan tegelen? Als u badkamertegels op de muren of vloeren heeft en u wilt deze graag laten vervangen voor prachtig strak stucwerk dan hoeft u ze niet perse te verwijderen.

Als het bestaande tegelwerk goed vast zit dan kunnen de tegels met een speciale primer laag worden behandeld zodat het nieuwe stucwerk een goede hechting krijgt. Dit scheelt u aanzienlijk veel tijd aan sloopwerk en kunt u uw badkamer binnen een korte tijd weer in gebruik nemen.

Lees hier meer over Beton Cire over tegels heen.

Badkamer Beton Cire

De hygiëne

U hoeft bij stucwerk in uw badkamer geen schoonmaakmiddelen te gebruiken om de schimmel tussen de voegen van het tegelwerk te verwijderen. Het gedeeltelijk laten stucen en verven van de badkamer muren en plafonds zorgt er dan ook voor dat u een optimale schone en hygiënische badkamer creëert. Badkamer stucen is echt iets van deze tijd!

Originele afwerking

Omdat de materialen die in een badkamer gebruikt worden hele andere bestandsdelen hebben, kunnen er leuke patronen en unieke structuren aangebracht worden. Het is zelfs mogelijk met deze materialen het bad, douche, en de wastafel te behandelen in uw badkamer. U kunt geheel uw eigen badkamer ontwerpen op basis van waterdicht stucwerk.

Bereken in 2 min uw prijs

Nieuwbouw

Een badkamer in een nieuwbouwwoning stucen wordt de laatste tijd veel uitgevoerd. Niet alleen maar gedeeltelijk zodat er ruimte is om bijvoorbeeld de douchehoek te tegelen, maar ook de gehele badkamer laten stucen (in plaats van tegelwerk) is erg populair. Een badkamer is een vochtige ruimte die vaak in contact komt met water. Het is daarom van groot belang dat deze waterdicht wordt afgewerkt.

U kunt kiezen om de badkamer glad te laten stucen en te verven of een prachtige betonlook afwerking aan te laten brengen door een stukadoor. De kosten van het stucen van een badkamer zijn in het algemeen goedkoper dan een badkamer laten betegelen met badkamertegels.

Wilt u weten wat een badkamer stucen in een nieuwbouwwoning kost? Vraagt u dan hier geheel vrijblijvend de richtprijs aan. En ontdek hoe goedkoop u uw badkamer tot een geweldig eindresultaat kunt laten brengen.

stucwerk-badkamer

Stucwerk in de badkamer

Zoals wij hierboven verteld hebben zijn er 3 geschikte soorten waterdicht stucwerk mogelijk in uw badkamer. Leest u hieronder welke soorten dit zijn en hoe deze soorten kunnen worden toegepast.

Tadelakt afwerking

Tadelakt is een Marokkaanse pleistersoort op basis van kalk met daarin toegevoegde kleur pigmenten. Wilt u een gezellige warme badkamer creëren dan is Tadelakt een prima keuze. Het is geheel waterdicht en kan overal in de badkamer worden toegepast.

Bereken in 2 min uw prijs

Beton Cirë afwerking

Als we het hebben over een sterke slijtvaste en watervaste cementstuc dan kunnen wij u vertellen dat betoncirë een van de weinige afwerkingen is die dit in zijn mars heeft. Het is in zeer veel kleuren te verkrijgen en kan over het bestaande tegelwerk gestukadoord worden.

soorten betonlook
Soorten & kleuren beton ciré

Microcement & Microbeton

Microcement heeft exact dezelfde eigenschappen als microbeton. Echter is microbeton wel een iets sterkere betonlook soort en laat ook een iets grovere structuur achter dan microcement. Deze stuc mortel wordt veel gebruikt in Argentinië en is gegarandeerd waterdicht.

Stucwerk in overige ruimtes

Als u wel eens eerder naar een stucadoor gezocht heeft weet u ook wel dat de mogelijkheden van stucwerk eindeloos zijn. Of dit nu in uw badkamer of woonkamer is. Buiten dat wij u nu informatie hebben verstrekt over een badkamer stucen kunt u op onze website nog veel meer vinden zoals:

 

 

Bereken in 2 min uw prijs

Bespaar op de kosten?

U wilt uw badkamer stucen met Betonlook, Microbeton of Tadelakt? In plaats van de badkamer laten betegelen in uw nieuwbouwwoning of bestaande huis maar u wilt niet teveel betalen? Dan raden wij u aan om een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen zodat u het juiste inzicht krijgt wat een badkamer laten stucen gaat kosten.

Klik hier om naar het offerte formulier te gaan en ontvang binnen 2 minuten de prijzen in uw mailbox. Het kan u zomaar 40% op de prijs schelen!!!

Vragen & Antwoorden

Wat kost het stucen van een badkamer?

Afhankelijk van welke soort waterdichte wandafwerking u kiest variëren de prijzen enorm. Zo kan een badkamer al worden uitgevlakt voor 25 euro per m2. Echter zal de wandafwerking waterdicht moeten worden afgesloten. Dit is een stuk duurder dan traditioneel stucen in bijvoorbeeld uw woonkamer. Een waterdichte stuc afwerking loopt al snel op naar 60,- euro per vierkante meter.

Waarmee wordt een badkamer gestuct?

Badkamers worden in het algemeen met een cementgebonden mortel gestukadoord. Echter kan dit niet bij alle badkamers omdat de ondergrond dit niet toelaat. Als dit het geval is zijn er gips gebonden producten die prima waterafstotend zijn. Lees hier alles over het waterdicht stucen van uw badkamer of douche.

Kan er over badkamertegels heen gestuct worden?

Ja. er kan over de badkamertegels heen gestukadoord worden. Echter zullen deze op de juiste manier moeten worden ontvet en in een hecht primer gezet moeten worden. Op deze manier kunnen wij de muren in uw badkamer snel glad laten stucen. Voorwaarde is wel dat alle tegels goed vast zitten!

Hoe duur is een badkamer laten stucen?

De gemiddelde kosten van een badkamer waterdicht laten stucen liggen tussen de 60,- tot aan 140,- euro per m2. Lees hier alles over de prijzen en soorten afwerkingen voor een douche of badkamer.

Is een badkamer stucen goedkoper dan badkamertegels?

Er zit een behoorlijk prijsverschil tussen het waterdicht stucen of uw badkamer laten betegelen. U kunt rekening houden dat het stucen 20% goedkoper is dan het laten tegelen van de muren in uw badkamer of douche.